Este oare mediocritatea nivelul societatii noastre?

Am fost inspirat sa scriu despre mediocritate. O stare sau o situatie cu care sigur ne-am intalnit cu totii.Suntem noi oare intr-o societate cu un nivel de mediocritate? Te multumesti cu aceasta stare? Oare ai spus odata ca nu poti mai mult si este bine si asa?

Sau …..

Esti frustrat de mediocritatea societatii noastre?

Ce faci in sensul acesta? Sau vei raspunde ca nu este treaba ta?

Am auzit de mai multe ori “ca merge si asa” sau “las’ ca-i bine”

– Nu, nu este bine si te sfatuiesc sa nu accepti mediocritatea. Fugi cat poti mai repede, ia atitudine! Schimba!

Ce reactie ai avea daca cu un entuziasm puternic ti-as spune ca mergem sa luam masa la un restaurant mediocru sau la un spital mediocru? Te-ai lasa pe mana unui chirurg mediocru sau ai apela la un avocat mediocru sa te reprezinte? Daca meseriasul pe care l-ai angajat o sa-ti spuna ca este la un nivel mediocru, mai vrei sa-l lasi sa-ti vopseasca casa? Greu sa raspunzi la toate aceste intrebari pentru ca mediocritatea “te omoara”.

  • Hai sa ne schimbam, sa fim responsabili mai intai si, apoi, sa ne dorim maximum in toate.
  • Am auzit des un raspuns la intrebarea ce stii sa faci? “De toate” Nu trebuie sa le stii pe toate! Ceea ce stii, fa foarte bine! Nu pe jumatate!

A lupta impotriva mediocritatii inseamna a lua atitudine! Sa nu-ti doresti doar pe jumatate sau “e bine si asa”. Spune nu indiferentei din societate, spune nu coruptiei, spune nu mediocritatii din politica, educatie, sanatate, servicii publice si in orice domeniu. Mediocritatea se vindeca prin implicare individuala cu reactie in public si in societate.

De ce sa-ti doresti mai mult decat mediocritate:

  1. Pentru ca trendul societatii il dai tu;
  2. Daca accepti doar atat, atat vei primi.

NU te multumi si nu spune ca este bine si locul doi sau trei, lupta-te si aspira pt locul 1.

Ia atitudine, actioneaza si reactioneaza

Creste mereu, nu uita ca lumea intreaga evolueaza, tine pasul!

Te-ai gandit ca viata noastra este o competitie continua. Fie ca esti intr-o competitie cu tine insuti sau cu altii. Intr-o astfel de competitie nu toti suntem la maximum, nu toti am reusit. Atunci, de ce acceptam diplome de participare, cand, de fapt, acestea atesta un rezultat mediocru. …. Invatam copiii nostri ca este bine si asa. NU! Trebuie sa-i invatam sa se pregateasca mai mult si sa obtina medalia de aur!

Jon Maxwel a afirmat urmatoarele: ar fi bine ca acest cuvant sa fie scos complet din dictionar si sa nu-l folosim niciodata. “

Vă recomandăm sa cititi urmatoarele articole:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *