Cel mai mare dusman al unui leader in calea victoriei este chiar el insusi!

Tu ce faci?

Recent am fost provocat sa scriu despre calea spre succes, spre victorie.

S-a scris mult despre acest subiect, iar gandurile mele sunt desprinse dintr-un studiu de cercetare pe subiectul valorilor fundamentale ale leaderilor.

Te-ai gandit de ce unii resusesc si altii nu? De ce unii inregistreaza victorie dupa victorie si alti leaderi nu? (te provoc sa-mi scrii un comentariu cu punctul tau de vedere)

Mai am o intrebare, “De ce ai nevoie sa fii un invingator?”

Nu o sa te intreb daca ai pierdut in viata sau daca ai cazut dintr-un esec intr-altul. John Maxwell spunea “ca este ok sa cazi, sa ai esec”, dar important este ceea ce ai invatat dupa acea nereusita. Esecul este pretul dezvoltarii tale personale, este lectia cea mai puternica pe care o poti avea in viata, asa ca nu-ti fie frica sa gresesti.Mergi inainte!

– Stii cine nu greseste?

– Cel care nu face nimic, Cel care amana, Cel care nu are curajul sa faca primul pas, Cel care nu este multumit de el insasi, si as mai putea continua.

Sunt multi aceia care cred ca invingatorii au mai mult talent, ca sunt mai norocosi decat altii sau chiar ca se nasc in familiile si contextele potrivite. Toate aceste afirmatii sunt eronate si complet deviate de la adevar.

Da, sunt astfel de cazuri si, probabil, uneori le este mai usor, dar aceasta nu este o regula valabila.

Oamenii care au succes il obtin de cele mai multe ori in ciuda parerilor contrare si circumstantelor nefavorabile. Un citat de valoare al lui Edward Eggleston poate lumina calea spre victorie “Oamenii persistenti isi incep succesul acolo unde altii termina in esec”.

Ne place sa invingem, dar te-ai gandit ca orice trofeu obtinut reprezinta o victorie launtrica? De pilda, in lumea sportului, un moral ridicat poate aduce castigul mai lesne decat o pregatire tehnica, dar lipsita de optimism. Pasul primordial este ca leaderul sa castige batalia cu eul, cu el insusi. Dar cum putem face acest lucru:

  1. Leaderul este dispus sa invete – cel care este intr-o continua invatare este dispus sa se schimbe si dornic sa creasca. Studiul iti deschide noi orizonturi si noi oportunitati.
  2. Leaderul indeparteaza barierele trecutului – tu si echipa ta esti legat de trecut, traditii, intamplari care te franeaza sa gandesti limpede. Curatenia trecutului te scapa de bagajele inutile.
  3. Leaderul ofera mai mult decat primeste – daca esti un leader autentic, atunci stii ca exemplul personal este cheia leadershipului. Ofera timp, incureajeaza mereu, ofera ajutor si fii parte din process.
  4. Identifica cheia spre success – o calitate a leaderului este intuitia. In domeniul in care excelezi si te-ai dezvoltat personal, capacitatea de intuitie este mare. Cheia spre success trebuie gasita si folosita.
  5. Indeletniceste-te cu succesul – cauta sa-ti faci un obicei recurent de a castiga si nu te lasa biruit. Aceasta este bucla care inchide ciclul succesului.

Next exit is Victory!Victoria este posibila atunci cand leaderul este gata sa se lupte cu cel mai mare dusman, el insusi. Daca inca nu esti sigur ca vei castiga te sfatuiesc sa meditezi la cele cinci idei si nu-ti fie frica sa esuezi.

Michael Jordan a firmat urmatoarele: “Cheia spre succes este esecul”

Be blessed! Be successful!

Vă recomandăm sa cititi urmatoarele articole:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *